wet-nellie

Wet Nellie

Artikel af Civilingeniør John Genart

Bilen, Lotus Esprit S1 Turbo med øgenavnet "Wet Nellie", sejlede under vandet i James Bond filmen "The Spy Who Loved Me" (Spionen der elskede mig). Det var i 1977.

Lotuser en producent afsportsvogneog racerbileriHethel, England,dersiden 1997 er blevet overtaget og ejet afden malaysiskebilproducentProton.Lotuser kendt for sinepokegørendeproduktion af specielle biler.Mærkethavde længe væretet Formel 1team,TeamLotus.

Det var dengang. Bilen, som man ser i undervandsscenerne er dog en såkaldt mock-up. Dvs. en hul skal, som to frømænd sidder inden i, og som styrer fartøjet under vandet. Det er denne "skal", som er blevet solgt på auktion. Når denne såkaldte "skal" kom op til overfladen, så blev hajfinnerne udskiftet med hjul, så bilen kunne trækkes op af vandet og blive filmet med Roger Moore ved rattet og den skønne kvinde, Barbara Bach, ved hans side.

"Bilen" er netop blevet solgt til en anonym velhavende "James Bond entusiast" på auktion i London for 550.000 engelske pund (svarende til 5 millioner danske kroner).

Med kærlig hilsen,

John Genart