kreta

Undervandsjæger

Artikel af Civilingeniør John Genart

Jeg har engang (i sommerferien 1979) været ansat som professionel undervandsharpunør på Kreta i Grækenland.

En undervandsharpunør (alias undervandsjæger) er en person, som lever af at fange fisk under vandet ved hjælp af en harpun - enten som frisvømmer, snorkeldykker eller som flaskedykker.

Det er en virkelig historie med ungdomsmod, heltemod, sex og oplevelser ud i det blå. Nyd billedrapportagen fra dengang - dog med falmede billeder.

Du downloader en pdf-fil, som du efterfølgende ser i din Adobe Reader. Start download her:

PS. Generelt, så skal du vide, at jeg er modstander af jagt på uskyldige dyr i enhver form. Den eneste gang, som jeg har gjort det var i Grækenland, og det var udelukkende fordi, at det var min eneste mulighed for at kunne financiere min ferie. Den flotte og store ottearmede blæksprutte, som jeg fangede, og som du ser i min billedserie, har naget mig i mange år.

Et sådant dyr har en intelligens, som et fire-års barn, og den aktuelle blæksprutte udviste da også en adfærd i sin dødskamp over for mig, som viste mig denne intelligens. Da blæksprutten indså, at den ikke kunne vinde kampen mod mig, så gjorde den sig hvid i farven, hvorved den fortæller mig, at den har overgivet sig. Jeg skulle have sluppet den løs på dette tidspunkt i stedet for at bringe den til overfladen og posere.

Den amerikanerbil, som jeg kørte rundt i på Kreta i 1979, er en Oldsmobile fra 1966 og modellens navn er Toronado:

Hvis du er interesseret i at læse mere om denne spændende bilmodel, så kan du klikke her:

Med kærlig hilsen,

John Genart